مسوول ثبت سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران افزود: هماکنون با توجه به اعلام فرمت جديد ثبت ميراث معنوي مقدمات کار شروع شده است.
وي درباره اين شخصيتها گفت: اين شخصيتها از لحاظ سوابق علمي، فرهنگي و سياسي نقش مهمي در جماران داشتهاند و درصدد هستيم تا اين شخصيتها را به عنوان بخشي از ميراثمعنوي ثبت کنيم.
حسينيه جماران بنايي دو طبقه و به مساحت ۸۰۰ مترمربع است که تاريخ ساخت آن به سال ۱۲۳۲ هجري شمسي (۱۲۷۵ ه.ق)، ميرسد. سيد ابراهيم جماراني آن را وقف دهکده کرده و در سال ۱۳۵۵ هجري شمسي، توسط اهالي بازسازي شده است.
اين حسينيه درسال ۱۳۵۸، از طرف حجتالاسلام امامي جماراني در اختيار امامخميني (ره) قرار گرفت.
لازم به ذکر است که جماران نام محله و دهکدهاي در شمال شهر تهران است. جماران از توابع شميرانات است و جزئي از منطقه ۱ شهرداري تهران به حساب ميآيد. صورت قديمتر نام جماران، جاموران بوده است.
درباره نام جماران برخي گفتهاند که جُمهران ري، کهامامزاده ادريس در آن مدفون بوده است، همان جماران امروزي است.
عدهاي نيز معتقدند که جَمَر و کمر به معني سنگ بزرگ است و چون از اين مکان سنگهاي بزرگ به دست ميآمده است، آنجا را جمران، يعني محل بهدست آمدن جمر ناميدهاند.
هنگامي که مسلمانان ري را تصرف کردند براي زير نظر داشتن مقاومت محلي، لشکريان خود را در چند پايگاه مستقر کردند. اين پايگاهها در جماران، دهکده اندرمان، فيروز و رام (فيروزآباد کنوني، در راه ري به کومش) و جايي به نام شيروان (احتمالاً همان شميران) قرار داشتند. پس از تصرف ري توسط عربها، گروهي از مردم شهر به کوهها و آباديهاي اطراف رفتهبودند و گروههاي مقاومت تشکيل داده قصد بازپسگيري شهر را داشتند که اين پايگاههاي چهارگانه از اين امر جلوگيري کرد.
115/
انتهای پیام/